Videowerk.

Videowerk heb ik door de jaren heen onder de (geuzen) werknaam Prutswerk gedaan. Het is een van de voorlopers van het fotowerk. Het is door mij Prutswerk genoemd omdat het steevast mijn reactie was als een video af is. Het was de perfectionist in mij. Urenlang, tot diep in de nacht kon ik video’s maken, maar altijd val ik over een montagefout of een frame verkeerd. Dan moest het opnieuw en is het voorgaande prutswerk. Vandaar de naam.,
Blokkendoos en Fundering  
Dat oog voor detail, het synchroniseren op de milliseconde, dat is de fundering voor mijn fotowerk geweest. Nu kan ik dat perfectionisme eerder loslaten, maar het heeft mijn fotowerk zeker naar een hoger plan getild. Bij foto’s is nu het beeld de fundering, bij de video’s is dat nog steeds de muziek. Met stockvideo’s of eigen opnamen als blokkendoos, bouw ik ook hier naar beeldkunst, In video’s maak ik veel gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: hetzelfde verhaal vertellen dat ik ook met mijn foto’s doe. Altijd met ruimte voor interpretatie en meerdere invalshoeken.
YouTube
Enkele eigen geproduceerde video’s zijn al op de site te zien, hieronder in een handig overzicht . Qua videowerk vind ik mijn meest recente video van Snow Patrol zeker de beste. De niet commercieel bedoelde en abstracte video ( de officiële video is zeer zeker voor nog meer interpretatie vatbaar) , heeft mijn kenmerkende (ER) stijl. Met elk beeld zorgvuldig gekozen, met eigen context en een geheel vormend totaal, is dit het beste voorbeeld wat ER is qua video.
Onderaan de pagina kun je buiten de video van Snow Patrol,  nog drie voorbeelden binnen het ER universum zien van de afgelopen jaren. Naast Snow Patrol, zijn er afgelopen jaren tientallen video’s geproduceerd door mij. Allemaal met eigen invalshoek, context maar wel met dezelfde passie. Video’s uit de periode 2015 – 2019 en het volledige FAT-project uit 2013 zijn nu op YouTube te zien.

 

 

 

 

Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v