Videowerk.

Videowerk heb ik door de jaren heen onder de (geuzen) werknaam Prutswerk gedaan. Het is een van de voorlopers van het fotowerk. Het samenvoegen van geluid en beeld  is daarmee de basis van ER,
Blokkendoos en Fundering  
Want hedendaags overlapt mijn foto en – videowerk elkaar vaak. Dat komt door mijn kenmerkende zwart-witte stijl, oog voor details en de passie om met beeld  een sterk verhaal te vertellen. Bij het videowerk en filmwerk fungeren stockvideo’s vaak als een blokkendoos, is de muziek de fundering. Mijn stijl is te herkennen aan het vele gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: ijzersterk videowerk te maken die zowel in de vorm van muziekvideo als promovideo’ kunnen worden ingezet. Enkele eigen geproduceerde video’s zijn al op de site te zien, hieronder nog een paar voorbeelden van het videowerk:
Het beste videowerk
Qua videowerk vind ik mijn meest recente video van Snow Patrol zeker de beste, maar uit de tientallen video’s, is dit ‘the best of the rest’. Mijn eigen, persoonlijke top van het videowerk. Zonder Snow Patrol dan.
1. George Michael – Praying for time (2019). Deze video heb ik gemaakt omdat er simpelweg geen officiële video met de artiest is gemaakt. Het was ooit bedoeld als promo voor het ‘Mens’ project en je ziet een deel van het fotowerk erin verwerkt.  
2.Van Halen – Don’t tell me what love can do (vs. Falling down)  (2012). Mijn favoriete film Falling Down samengevat in ongeveer 5 minuten. Dat was het concept, maar het wordt daarna zoveel meer. Het is de perfecte combinatie van muziek en film, met name de timing is excellent. Het is de Falling Down soundtrack geworden ‘that never was’ Eddie op zijn gitaar en Michael in de rol van zijn leven.  
3. Emeli Sandé – Clown (2016). Dit vertelt het verhaal van een talentvolle artiest dat droomt van een doorbraak. De twist in de video is dan ook dat ze lijkt op te treden, maar uiteindelijk voor een lege zaal optreedt. Het is ook het echte verhaal achter dit nummer van Emeli. De pianiste leverde ook de videofragmenten en ik heb dan ook toestemming van haar. 
4.Leave your legacy – One day it will be over (2018). De laatste video is door mij gemaakte promo voor ND en later uitgebouwd voor ER. Uitganspunt is ‘Leave your legacy’dat gekoppeld wordt aan het fotowerk van mijn vader. Dat weer de basis is geworden voor het werk onder de naam ER. Cirkel rond. Het is een video over motivatie, inspiratie en doelen creëren. Met toestemming van Fearless Motivation, daar dank ik hen voor.
5,.Bon Jovi – It’s my life (2014). In 2003 kwam er een acoustische versie uit van ‘It’s my life’ nadat de originele plaat een wereldhit in 2000 is geweest. Nog een stap terug in de tijd denk ik, en ik gebruik videomateriaal van de band uit de 80’s. Het geeft een mooi contrast van de band. 
6. Bartezz- On the Move. De dance-classic van Bartezz  heb ik hier gecombineerd met fragmenten uit de film ‘contact’. Een ruimtereis door het heelal op high speed.
7. White Lion – Cry for freedom (Berlin version). Deze clip komt voort uit een van mijn bezoeken aan Berlijn jaren geleden. Het vertelt chronologisch de bouw en de val de muur en de weg naar vrijheid voor de inwoners van Berlijn. Zie ook de snapshot ‘Freedom is paramount’.  Ik heb ooit ook een uitgebreidere versie gemaakt met als rode draad het gehele jaar 1989.

 

 

Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v