Videostills.

The Usual suspects
Reminded and Rewinded
Tot 2017 beheerde ik het populaire en veel bezochte blog Reminded and Rewinded, ooit begonnen als Chartsattack. Op dit blog behandelde ik alles uit voorgaande decennia, als het maar geweest was. Niet voor niets was ‘ Let’s make history’ de slogan. Het blog staat dan ook  jaren bekend om het terughalen van iconen en momenten uit de media die al lang vergeten waren. En met intensief uitpluiswerk werden deze figuren en werkjes daadwerkelijk teruggehaald, in ere gesteld en nog eens op een voetstuk geplaatst. Puur als hobby en als ik er tijd voor had.  Op een gegeven moment had ik dat niet meer en trok ik de stekker uit het blog.
Fotomateriaal
Gedurende het bestaan van Reminded and Rewinded, had ik bij mijn teksten natuurlijk ook illustraties nodig van artiesten en filmmomenten.  Vanwege copyright en omdat ik daarin ook origineler wilde zijn, plukte ik deze niet van internet. Nee, ik maakte de illustraties zelf.  Dat deed ik door screenshots te maken van (YouTube) video’s. Frame voor frame doorzocht ik  de desbetreffende video. Zo zat er altijd net die momentopname tussen die de tekst aanvulde of versterkte. Daarna ging zo’n opname nog de bewerking in. En aan het eind van het verhaal of beter gezegd tekst, kreeg elk artikel altijd die unieke foto.
Timing en uniek
Deze screenshots worden in de loop van de tijd steeds meer (beeld) kunst op zich,  iets wat een kenmerk is geworden van mijn werk.  Met timing en op de milliseconde, maakte ik altijd de (naar mijn mening) best passende foto.  En ook dat maakte Reminded and Rewinded uniek. Een legendarisch blog dat hedendaags niet meer bestaat op internet. En ook niet meer terugkeert.  Maar het leeft hedendaags verder als een enorm archief. Alles heb ik bewaard. En zo krijgen deze videostills van Reminded and Rewinded  een tweede leven op de site. Hieronder zie je een kleine selectie uit honderden momentopnamen van artiesten en films die ooit op het roemruchte blog zijn verschenen. En die via hetzelfde  Reminded and Rewinded in het collectieve geheugen zijn gebleven. 

 

Digiprove sealHands off! © 2021 m.j. v