Projecten.

Projecten vanuit een goed idee een verrassend resultaat
Van te voren weet ik vaak wat ik wil fotograferen en heb ik in de basis al een richting of onderwerp. Maar de mooiste projecten ontstaan uit bestaande projecten of als een serie foto’s een bepaalde connectie lijken te hebben,  Zo zijn er de afgelopen jaren vele projecten ontstaan, waarvan ik er hieronder een paar zal uitlichten.  
Nog een keer kijken: Look closer
Vanaf 2018 ben ik begonnen met de jaarlijkse Flower Series. Bloemen worden als vanzelfsprekend gezien, maar als je de tijd neemt, dan blijken het echte wonderen van de natuur te zijn. De details, de samenhang van  kleuren, alles klopt. De aparte serie bloemen hebben ook BNW-foto’s, waarin de details nog sterker naar voren komen. De flower series bestaat uit honderden bloemenfoto’s  uit de periode 2018-2021 die zijn samengevat in het fotoproject “Look closer’. Er is een proefversie van het fotoboek gedrukt en het plan is deze uit te brengen. 

Bizar maar ook heel mooi: Foreshadow
Het fotowerk levert voortdurend originele invalshoeken op. Recent heb ik een bijzonder project opgezet. In 2018 nam ik de duizenden foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt vlak voor zijn overlijden, onder de loep. De foto’s blijken opvallende gelijkenissen te hebben met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Er is echter één klein verschil: een groot deel van mijn vader’s fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. Hieronder zie je alvast een korte promo van het project;
Mischa Veldhuis -Foreshadow’.
“When I see my face in the mirror
We look so alike that it makes me shiver”
(The Script – If you could see me now -2013)
Fotoboek: Human
Voor meer info: zie pagina Mens. Het bestaat uit een fotoboek en  bevat meer dan 300 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. De foto’s zijn een reflectie op het alledaagse leven. Wereldwijd. Want beleving is universeel. Wij zijn universeel. Dat is de boodschap van dit project
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen:
Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, Het project gaat ook naar verwachting in 2021 een expositie in Groningen worden. De expositie ‘Human’ bestaat uit ruim 100 inspirerende foto’s, een selectie uit het al bestaande fotoboek.  .
Fotoboek: Raw
Voor meer info: zie pagina Berlijn. Het algehele fotowerk uit het prachtige en veelzijdige Berlijn, is verzameld onder de naam Raw. Want Berlijn is rauw, Het belicht stad, mens en architectuur van deze veelzijdige stad. Inmiddels is RAW part 1 als proefversie gemaakt. De RAW-serie gaat bestaan uit meerdere delen. Daarin worden kenmerkende aspecten van Berlijn, .zoals de onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur verder uitgelicht.

 

 

Digiprove sealHands off! © 2020-2021 m.j. v