Mens als uitgangspunt

Mens
Mens als uitgangspunt
Mens verplaatst zich, reist voortdurend.  En reizen opent je wereld.  Het echte contact met de lokale bevolking. De oprechte interesse in de cultuur en geschiedenis van het land. Elke dag je wereldbeeld weer wat breder. Dat is reizen. Daar ligt dan ook de basis voor een van de grootste projecten die ik binnen mijn fotografie doe. Het begon ooit met 100 foto’s en de werknaam ‘Only human. Nu bestaat het project uit honderden foto’s en heet het project ‘Mens’. Het project is nu zoveel meer.
Project
Uiteindelijk  is het de basis geworden van mijn werknaam ER. De afgelopen tien jaar is er door mij over de hele wereld gefotografeerd. Dat leverde duizenden foto’s op. In 2017 start ik het project en heeft al vanaf het begin de insteek van overeenkomst. Dat in toen al een tijd van spanning en polarisatie in de wereld, Daarom ben ik gaan kijken naar de overeenkomsten in de passie, geloof, beleving maar ook drama.
Mens
De beste foto’s zijn confronterend, indringend en de setting is niet opgepoetst. Het is echt. Het is de mens in optima forma.  Het project is nu de basis voor de tentoonstelling ‘Mischa Veldhuis: Mens’ dat in 2021 in Groningen te zien zal zijn. Meer info volgt nog. dat verschijnt vanzelf op de hoofdpagina.

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019-2021 m v