Exposities en fotoprojecten

nog een keer Copy 11211 2 1
Hedendaags zijn er exposities en fotoprojecten, maar mijn eerste expositie was officieel toen ik vijf jaar oud was. Ik kraste wat verveeld op een papier en kunstenaar Roelof Klein zag daar wel iets in. Hij verbond letterlijk de lijntjes en maakte er een abstracte zeehond van. Het resultaat is twee weken onderdeel geweest van een expositie in Haarlem. Het schilderij is door mijn ouders gekocht en het hangt nog steeds in mijn woning.

Fotoboeken

Fast foward naar 2019. Zelf beeldkunstenaar, maak ik in dat jaar een omslag met mijn fotowerk. In plaats van de commerciële kant, ga ik de artistieke kant op. Dat betekent dat ik mij richt op exposities, fotoboeken en foto als kunstvorm. Beeldkunst. Vrij fotograferen in plaats van bewust voor een bepaald publiek ( bv bruiloften, productfotografie).

Publiek is ER

Daarmee zet ik mijn eigen werk centraal, en laat ik het publiek dat het fotowerk waardeert naar mij toekomen. Oftewel: ik creëer aanbod waar ik achter sta, voor een publiek die daar enthousiasme voor heeft. Zo kijk ik strikt welke galerij bij mijn werk past, in plaats van andersom.

Internationaal

Veel exposities volgen. Door de inzet van internationale platformen. is mijn fotowerk hedendaags in heel Europa te zien. Soms onder mijn eigen naam maar veelvuldig onder de werknaam ER. Hieronder zie je een selectie van de meest prestigieuze expo’s die ER vooral op de Europese kaart hebben gezet Met als artistiek hoogtepunt, mijn werk in Berlijn.
exposities

  • 2017-2018 Blank Wall Galery – Athene
  • De deelname aan de expositie september  2017, de categorie ‘Travel’
  • De deelname aan de expositie december 2018, de categorie   ‘Winter’

  • 21-24 november 2019 Helexpo – Thessaloniki, Griekenland – Artistic’

  • 13-15 december 2019 Blank Wall Gallery, Athene, Griekenland (derde jaar op rij!) – ‘Mostly black’

  • 23 – 25 januari 2020, Hinterland gallery in Wenen, Oostenrijk – ‘Storytelling’.


  • 5  -7 juni 2020: BBA galerij in Berlijn – ‘Black and White’

  • Verwacht in 2022: Expositie ‘Mens’

Fotoprojecten

Mijn allereerste fotoprojecten zijn onder anderen Human en Foreshadow. Diverse fotoboeken heb ik als test laten drukken. Ieder deel met het licht op een ander aspect van mijn fotowerk. 

Fotoboek: Foreshadow

Het fotowerk levert voortdurend originele invalshoeken op. Recent heb ik een bijzonder project opgezet. In 2018 nam ik de duizenden foto’s die mijn vader 30 jaar geleden heeft gemaakt tot aan zijn overlijden, onder de loep. De foto’s blijken opvallende gelijkenissen te hebben met mijn werk van de afgelopen tien jaar. Er is echter één kleine twist: een groot deel van mijn vader’s fotowerk zie ik pas in 2018 voor het eerst. In dit project zie je zowel de foto van mijn vader uit de 80’s als de recente versie door mij gemaakt. Het project heeft vooralsnog de werktitel ‘Foreshadow’.

Fotoboek: Look closer

Vanaf 2018 ben ik begonnen met de jaarlijkse Flower Series. Bloemen worden als vanzelfsprekend gezien, maar als je de tijd neemt, dan blijken het echte wonderen van de natuur te zijn. De details, de samenhang van  kleuren, alles klopt. De aparte serie bloemen hebben ook BNW-foto’s, waarin de details nog sterker naar voren komen. De flower series bestaat uit honderden bloemenfoto’s  uit de periode 2018-2021 die zijn samengevat in het fotoproject “Look closer’. Er is een proefversie van het fotoboek gedrukt en het plan is deze uit te brengen. 

Fotoboek: Mens

Meer info: zie pagina Mens. Het grote fotoproject heeft ook  een fotoboek en  bevat meer dan 300 foto’s van mensen uit diverse landen in alledaagse situaties. De kern van het project is dat iedereen verschillend is, maar dat als je goed kijkt, er over de hele wereld nog meer overeenkomsten zijn. De foto’s zijn een reflectie op het alledaagse leven. Wereldwijd. Want beleving is universeel. Wij zijn universeel. Dat is de boodschap van dit project.
Ik heb als proef de beoogde fotoalbumversie laten drukken. Het fotoboek heeft twee doelstellingen: Het is bedoeld ter promotie van mijn fotowerk. Ook is het bedoeld als terugblik op mijn vele  internationale reizen van de afgelopen tien jaar, De komende expositie ‘Mens’ bestaat uit ruim 100 inspirerende foto’s, een selectie uit het al bestaande fotoboek.  .

Fotoboek: Raw

IMG 20200116 0003 NEW
I
Voor meer info: zie pagina Berlijn. Het algehele fotowerk uit het prachtige en veelzijdige Berlijn, is verzameld onder de naam Raw. Want Berlijn is rauw, Het belicht stad, mens en architectuur van deze veelzijdige stad. Inmiddels is RAW part 1 als proefversie gemaakt. De RAW-serie gaat bestaan uit meerdere delen. Daarin worden kenmerkende aspecten van Berlijn, .zoals de onlosmakelijke graffitykunst in Kreuzberg  en De Muur verder uitgelicht.

 


 

Digiprove sealHands off! © 2020-2022 m.j. v