ER is continu ontwikkeling

nog een keer Copy 111 1 1
Mijn werk heeft continu zich ontwikkeld. Gevolg is dat er aantal goede ideeën zijn gestrand, maar dat er daar tegenover ook heel veel mooie projecten zijn ontstaan. Goed voorbeeld is natuurlijk mijn fotografie, dat zijn basis had in onder andere het videowerk. Scripts werden concepten. Videomontage leidde tot het FAT-project. Een platenzaak leidde tot een succesvol blog. Uit de puinhopen van het voorgaande ontstaat weer iets nieuws. 

Fotoprojecten

Hedendaags bestaat ER uit drie grote pijlers. Op dit moment houdt ER zich vooral bezig met (niet-commerciële) fotoprojecten, videowerk (of een combinatie) met soms een duidelijk maatschappelijk karakter. Van te voren weet ik vaak wat ik wil fotograferen en heb ik in de basis al een richting of onderwerp. Maar  ook hier speelt verbinding een grote rol. De mooiste projecten ontstaan uit bestaande projecten of als een serie foto’s een bepaalde connectie lijken te hebben,  Zo zijn er de afgelopen tijd vele projecten ontstaan, zoals fotoboeken en exposities, waarvan ik er verder op de site een deel zal uitlichten.

Videowerk

Videowerk heb ik door de jaren heen onder de (geuzen) werknaam Prutswerk gedaan. Het is een van de voorlopers van het fotowerk. Het is door mij Prutswerk genoemd omdat dit steevast mijn reactie nog steeds is als een video af is. Het was en blijft  de perfectionist in mij. Urenlang, tot diep in de nacht kon ik video’s maken. Zelfs nu val ik over een montagefout of een frame verkeerd. Nu ben ik daar wat genuanceerder over, maar voorheen moest het ontelbaar keer opnieuw. Daarmee was het voorgaande prutswerk. Vandaar de naam. Het videowerk heet tegenwoordig allemaal ER.
En dat oog voor detail, het synchroniseren op de milliseconde, dat is de fundering voor mijn fotowerk geweest. Nu kan ik dat perfectionisme eerder loslaten, maar het heeft mijn fotowerk zeker naar een hoger plan getild. Bij foto’s is nu het beeld de fundering, bij de video’s is dat nog steeds de muziek. Met stockvideo’s of eigen opnamen als blokkendoos, bouw ik ook hier naar beeldkunst, In video’s maak ik veel gebruik van rook, slow-motion en fade-outs. Dat met maar een doel: hetzelfde verhaal vertellen dat ik ook met mijn foto’s doe. Altijd met ruimte voor interpretatie en meerdere invalshoeken.

Schrijfwerk

ER is terug te leiden tot een paar krassen op een papier op vijf-jarige leeftijd Daarna ben ik bij het papier gebleven en ben ik begonnen met schrijven. Korte verhalen worden lange verhalen. Lange verhalen worden scripts en boekwaardige werkjes. Met name door storytelling wil ik weer terug naar die basis van schrijven met ER. Geen commerciële projecten meer. Geen producten verkopen maar ervaringen en visie delen. Dit allemaal in combinatie met foto en/of videowerk. 

 

 

 

 

 

Digiprove sealHands off! © 2020-2022 m.j. v