Berlijn. Symbool van vrijheid

Berlijn is een voortdurende bron van inspiratie. Al jaren bezoek ik deze stad en elke keer vanuit een andere invalshoek. Elke keer verblijvend op bijzondere plekken. Het Französische hotel, het DDR hotel. Met Berlijners rondtrekkend door het kunstzinnige Kreuzberg. Onder Berlijn door de voormalige atoombunkers. Hoog boven de stad vanuit de Fernsehturm. Ver buiten het centrum aan de Wannsee. Hartje Berlijn in de Hansa Tonstudio. 
De stad is mijn tweede stad. Heeft een unieke vibe, de Berlin Vibe. Moeilijk uit te leggen, maar het komt neer op een relaxte sfeer ook al is het druk. Tijd lijkt langzamer te gaan in deze stad, terwijl ik volop geniet.  De innige band  met de stad komt zeker ook voort uit het feit dat de stad voor mij het symbool van vrijheid is. Jarenlang zuchtend onder de Muur, is Berlijn hedendaags een plaats met eigenzinnigheid, vrije expressie en ongekende creativiteit als kernwaarden.
Jarenlang fotografeer ik in de stad. Het algehele fotowerk van mij uit Berlijn, is nu verzameld onder de naam  Raw’. De stad is rauw en het zal niet ieders cup of tea zijn. Het fotowerk is een opstap naar een gelijknamig ER fotoboek dat in miniversie al bestaat. De meest fascinerende, veelzijdige stad ter wereld wordt uitgebreid belicht en hier zie je alvast met een selectie waarom. 
Berlijn: RAW

 

Digiprove sealHands off! © 2019-2021 m.j. v