Impact 111: Van Halen – Right now

Geplaatst op
Impact 111
Ellenlang doordrammen over iets onzinnigs, iets onbelangrijks belangrijk maken. We verspillen zoveel levenstijd aan plannen maken, analyseren, wikken en wegen. ‘Right now’ is sinds de 90’s dan ook een persoonlijke schop onder de reet bij twijfel. Doe het wel of doe het niet. Maar doe het niet half. Uiteindelijk is spijt over een gemiste kans veel erger dan een benutte kans dat niet volgens plan verliep.
Het nummer staat bij mij voor gemiste kansen in het leven.  De plaat kwam na de eeuwwisseling op nummer 1 in de Impact 111. Wat heeft meegespeeld  in deze prestatie, is dat ik in die periode niet koos voor een leven in Ierland met een goede baan en mooie vooruitzichten. Ik had het contract al getekend. Het is iets waarvan ik mij vaak heb afgevraagd hoe het scenario zou zijn verlopen als ik wel was gegaan Spijt heb ik nog steeds niet. Het was op dat moment een goede keuze. Soms moet je kiezen tussen wat je hebt en kan krijgen. En daar staat ‘Right now’ voor, zowel qua nummer als de videoclip. Het heden is belangrijk en alles wat je doet, wordt bepaalt door de factoren van dat ene moment.
Goed, elke keuze wordt vaak beïnvloed door het verleden en gaat de toekomst zeker veranderen, maar dat is voor later. Het heden en de beleving daarvan is belangrijk. Dat telt.
Hoogste positie ooit in de Impact 111: nummer 1

Digiprove sealHands off! © 2022 m.j. v