Impact 111: Asaf Avidan – One day ( the reckoning song)

Geplaatst op
Impact 111
‘One day’ staat zeker voor mijn levensmotto ‘Freedom is paramount; maar maakte pas zijn entree in de Impact 111 na mijn eerste parachutesprong in 2015. Ik sprong uit het vliegtuig op zo’n 3 kilometer hoogte door middel van een tandensprong en gefilmd door een cameraman. De plaat gebruikte ik later voor een korte montage van de filmbeelden die daarvan zijn gemaakt. Mede hierdoor kwam het nummer in dat jaar zeer hoog binnen. Hedendaags staat de plaat wel wat lager, maar het blijft voor altijd gekoppeld aan dat levensmoment
Als ik het nummer hoor, beleef ik weer de sprong uit het vliegtuig. Het was het ultieme gevoel van vrijheid dat ik nooit eerder en ook niet daarna zo intens heb gevoeld. Zwevend, bijna vliegend, met de wereld als een soort Madurodam draaiend en steeds dichterbij komend onder je, Het is een ervaring dat je doet beseffen dat je leven zoveel groter is dan deze planeet. Dat elk probleem op micro en macro niveau nog altijd een een nietige druppel is, op die eindeloze kookplaat dat universum heet.
Hoogste positie in de Impact 111 ooit: 23

 

Digiprove sealHands off! © 2022 m.j. v