Impact 111: Lemmy Kilmister- Stand by me

Geplaatst op
Impact 111
Oudejaarsavond 2015. Tijd voor reflectie, De allerlaatste plaat. Terwijl de laatste galmen van deze plaat wegebben, naderen we 2016.  Achteraf gezien een muzikaal rampjaar. En Lemmy haalde net dat jaar niet. Hij ging pop grootheden als David Bowie, George Michael en Prince net voor, die op dat moment hun verwachtingen voor het nieuwe jaar vaststelden  Lemmy, een echte  voorganger, En met deze uitvoering deed hij niet alleen in 2015 muzikaal het licht uit, maar hij blaast al meerdere jaren het origineel van Ben E. King uit de Impact 111. De uitvoering van Lemmy op die avond, oorspronkelijk uit 2010, staat zeker voor mij een definitieve muzikale terugtocht naar oudere decennia.
Hij wisselt sinds 2015 dan meerdere malen stuivertje met Ben in de Impact 111.  Een nummer kan er immers maar een keer in staan. Vooral de versie van Ben heeft vele edities meegemaakt. Het nummer symboliseert voor mij al decennialang op het kunnen rekenen op de ander. Net als dat van mijn kant komt.  Mensen die wel de moeite nemen om te vragen hoe het echt gaat. Oprecht willen helpen, Het nummer van Lemmy of de originele hit van Ben, is dan ook voor mij symbool voor dat je in de ergste tijden, kunt rekenen op je ínner circle’. En zo nu en dan wordt dat getest. Dan vallen in dat soort situaties mensen door de mand. En dat is prima, daar kun je niet op bouwen.
Hoogst bereikte positie in de Impact 111: nummer 17

Digiprove sealHands off! © 2022 m.j. v