De impact 111 beste foto’s: BNW

Posted on

Elk jaar stel ik de impact 111 samen op muziekgebied. Dat zijn de ultieme 111 platen die impact hebben gemaakt op mijn leven. Een traditie die al terug gaat naar 1990. Een eindejaarlijst met eigen regels. Zo kan de artiest er maar een keer in staan. Sinds een paar jaar doe ik dat ook met mijn eigen fotowerk. Welke 111 foto’s hebben ooit impact gemaakt bij het publiek maar ook op mijn eigen werk? Wat zijn de sleutelmomenten of beter gezegd, de sleutelfoto’s? Aan het eind van het jaar is het voornemen om de gehele foto ‘ hitlijst ‘ op deze site te zetten, gewoon omdat het kan.

BNW 11

Nu in april,  licht ik hier in de aanloop daarvan een paar categorieën er uit en laat ik telkens de bovenste 11 zien. Hier geldt hetzelfde als de muziekvariant, een foto kan maar een keer in de lijst staan.  We beginnen met het genre BNW, oftewel zwart-wit fotografie. Dat betekent dat de kleurenversie niet in de I-111 komt te staan. BNW is de basis van mijn ER-werk. Naast hedendaags ook kleurenfotografie, blijft het binnen ER  het belangrijkste genre. De BNW Impact 11  is samengesteld op kwaliteit foto, het verhaal dat het vertelt en het daadwerkelijke achtergrond verhaal.  O ja, niet onbelangrijk, grote rol speelt ook mijn persoonlijke voorkeur voor de foto’s.

Hey, het is mijn lijst.

   

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2020 m v

Geef een reactie